Skip to main content

Een stukje geschiedenis

(H)eerlijke gerechten uit de Franse keuken met een oerhollands tintje vormen ons recept

Brasserie Vink (nu Meneer Vink) verscholen in het groen

Meneer Vink (vroeger Brasserie Vink)

In 1930 is het oudste wat teruggevonden is  in onze geschiedenis. In de jaren 50/60 was ons pand een café met een kleine speeltuin. Later verhuurd aan een drankenhandel die er een chauffeurscafé van maakte.

Daarna stond het jarenlang bekend als Restaurant De Beerenkuil.

In 2012 heeft Brasserie Vink de deuren geopend voor de eerste gasten. In de brasserie konden gasten de hele week terecht voor lunch, borrel en diner. Voor de jongste gasten was (en is) er een ‘kleine mensen kaart’ opgesteld. Na 5 jaar werd het tijd voor een nieuwe koers.

Het restaurant onderging een metamorfose, kreeg een nieuwe menukaart met bijzondere gerechten die meneer Vink graag in ere houdt. Wanneer je bij Meneer Vink binnenkomt is er één kleur die je waarschijnlijk niet zult ontgaan: groen. Groen is de lievelingskleur van Meneer Vink. Zo is Meneer Vink, ondanks de centrale ligging bij Utrecht, omgeven met groen, maar ook binnen in het restaurant is veel groen terug te vinden.

De Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides) staat bij meneer Vink op diverse plaatsen. Met zijn retro look en ronde blaadjes, is de Pannenkoekplant een bijzondere groene verschijning. De Pannenkoekenplant is ook ook een luchtzuiverende plant! 

Groen in het interieur en en natuurlijk ook een groene menukaart.

Meneer Vink houdt namelijk van ongedwongen, vers en ambachtelijk eten. Het liefste maakt Meneer Vink ook alles zelf, maar daarvoor is een dag echt te kort. Daarom werkt Meneer Vink samen met andere lokale ondernemers. Bij Meneer Vink serveren we je daarom de lekkerste en meest verse gerechten.

Uit het Utrechts archief

Onze belofte

Wij bouwen op onze lokale leveranciers die verse, duurzame en (h)eerlijke producten leveren.

meneer Vink

Onze filosofie


Vers, huisgemaakt & kwaliteit

Verse ingrediënten


Uit eigen tuin, van de boer uit de omgeving. Lekker en lokaal.

Huisgemaakt


Meneer Vink gaat op zoek naar die typische (familie)gerechten die bewaard moeten blijven. Zoals deze zoethout crème brûlée met stroopwafelijs.

Premium kwaliteit


Het liefste maken en bereiden wij alles helemaal zelf. Maar dat is in de praktijk niet altijd haalbaar. Daarom werkt meneer Vink samen met lokale leveranciers die werken zoals wij dat ook doen. Een voorbeeld is ons brood ‘Pain de Mer – Brood uit de Zee’ met duurzaam gefilterd zeewater uit Nationaal Park de Oosterschelde.

Meneer Vink

Is een beetje verlegen en houdt zich liever op de achtergrond. Heeft jaren ervaring in de horeca en in diverse restaurants. Zijn hart ligt bij de gasten en het koken, dat weet meneer Vink haarfijn te combineren! Franse keuken met een voorliefde voor (oud) Hollandse streekgerechten.

De hartelijke groeten (vanuit de kruidentuin),

Wil je komen eten?

Je kunt hier reserveren! Dan weet je zeker dat er een leuk plekje voor je is. 

Of gewoon even ouderwets een belletje doen naar (030) 276 09 25.