In 1930 is het oudste wat teruggevonden is in onze geschiedenis. In de jaren 50/60 was ons pand een café met een kleine speeltuin. Later verhuurd aan een drankenhandel die er een chauffeurscafé van maakte.
Daarna stond het jarenlang bekend als Restaurant De Beerenkuil.
In 2012 heeft Brasserie Vink de deuren geopend voor de eerste gasten. In de brasserie konden gasten de hele week terecht voor lunch, borrel en diner. Voor de jongste gasten was (en is) er een ‘kleine mensen kaart’ opgesteld. Na 5 jaar werd het tijd voor een nieuwe koers.
Het restaurant onderging een metamorfose, kreeg een nieuwe menukaart met bijzondere gerechten die meneer Vink graag in ere houdt. Wanneer je bij Meneer Vink binnenkomt is er één kleur die je waarschijnlijk niet zult ontgaan: groen. Groen is de lievelingskleur van Meneer Vink. Zo is Meneer Vink, ondanks de centrale ligging bij Utrecht, omgeven met groen, maar ook binnen in het restaurant is veel groen terug te vinden.
De Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides) staat bij meneer Vink op diverse plaatsen. Met zijn retro look en ronde blaadjes, is de Pannenkoekplant een bijzondere groene verschijning. De Pannenkoekenplant is ook ook een luchtzuiverende plant!
Groen in het interieur en en natuurlijk ook een groene menukaart.
Meneer Vink houdt namelijk van ongedwongen, vers en ambachtelijk eten. Het liefste maakt Meneer Vink ook alles zelf, maar daarvoor is een dag echt te kort. Daarom werkt Meneer Vink samen met andere lokale ondernemers. Bij Meneer Vink serveren we je daarom de lekkerste en meest verse gerechten.